U trendu

Vučić sutra predlaže vladu

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić podneo je danas predsednici Narodne skupštine Srbije Maji Gojković predlog za izbor članova Vlade Srbije navodeći da će novi sastav vlade biti „kombinacija svežine i iskustva“ i u njoj će biti mesta za šest ili sedam novih ministara.

Obraćajući se novinarima u Narodnoj skupštini, nakon što je predsednici parlamenta Maji Gojković podneo predlog za izbor članova vlade, Vučić je kazao da je sačuvana okosnica prethodne vlade ali i da će nestranačke ličnosti preuzeti odredjene resore u novoj Vladi Srbije.

„U skladu sa Ustavom, podneli smo predlog predsednici Narodne skupštine i ona je već sazvala sednicu na kojoj će gradjanima zvanično biti predstavljena nova Vlada Srbije. Na sutrašnjoj sednici, poslanici i gradjani će moći da čuju odgovoran i sveobuhvatan program i plan vlade za bolji standard gradjana Srbije“, kazao je Vučić u Narodnoj skupštini.

Prema njegovim rečima, prethodna vlada bila je vlada stabilizacije dok nova Vlada Srbije treba da bude vlada „napretka i prosperiteta“.

„Sačuvali smo okosnicu stare vlade koja je sprečila bankrotstvo zemlje, podigla trostruko rast BDP-a, uredila javne finansije, stabilizovala fiskalni sistem, započela i završila neke infrastrukturne projekte. Nova vlada treba da bude vlada napretka i prosperiteta, i u skladu sa tim smo donosili odluke“, dodao je mandatar.

Predsednica parlamenta zakazala je za sutra u 14 sati sednicu na kojoj će Vučić podneti ekspoze, a zatim će se raspravljati o sastavu Vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar