U trendu

Vučić u ponedeljak na izložbi SNS

Mandatar i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić posetiće sutra izložbu SNS „Necenzurisane laži“, saopštila je danas ta stranka.

Izložba je otvorena u ponedeljak, 18. jula, u galeriji „Progres“ u Beogradu i na njoj su predstavljeni članci, tvitovi i naslovi iz dela medija koji prema mišljenju SNS negativno pišu o predsedniku i funkcionerima te stranke.

Najbrojnije su naslovne strane i tekstovi Danasa, nedeljnika NIN, Vreme i Newsweek, prilozi kablovske televizije N1, ali i karikature Marka Somborca, Dušana Petričića i Predraga Koraksića.

Predstavljeni su i tvitovi i citati zaštitnika gradjana Saše Jankovića, predsednice Saveta Nove stranke Vesne Rakić Vodinelić, Kristijana Mira iz Reportera bez granica, kadrovi iz ukinute emisije „Utisak nedelje“ Olje Bećković i kadrovi emisije Zorana Kesića.

U javnosti je ta izložba izazvala kritike jer je protumačena kao pritisak na medije.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Srbije (NDNV) ocenili su da izložba predstavlja vrhunac cinizma SNS, odnosno predstavnika vlasti, ali i dodatni pritisak na ionako krhku slobodu izražavanja u zemlji.

NUNS i NDNV su kritikovali i ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca zato što je podržao izložbu „koju nije ni video i jer je ocenio da dve godine deo medijske scene spinuje priču o cenzuri i autocenzuri“.

Po rečima predstavnika SNS-a, „Necenzurisane laži“ su samo izbor 2.523 primera od ukupno 6.732 negativna medijska sadržaja u poslednje dve godine objavljena o Aleksandru Vučiću i SNS.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić je juče izjavio da je na toj izložbi svako pokazao svoje lice.

„Nekome je zasmetalo to što je neko postavio ogledalo u kome su mogli da vide sebe. Na izožbi je prikazano sve objavljivano protiv moje stranke, mene prijatelja, porodice. Nije objavljeno ništa falsifikovano. Šta je to tim ljudima koji su pisali zasmetalo? Šta je tu fašizam“, kazao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.