U trendu

Vlada više neće komentarisati izjave iz Hrvatske

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je žao što hrvatski zvaničnici neće da sagledaju činjenice i pogledaju istini u oči i poručio da će od danas članovi vlade Srbije da se uzdržavaju od bilo kakvih reakcija na izjave koje dolaze iz Hrvatske na račun Srbije.

„Ne zato što smo ih se uplašili, već zato što zelimo da prestanu sa politikom u kojoj hoće Hrvatsku i Srbiju da predstave kao dve nedorasle i nezrele države koje igraju ping pong“, rekao je Vučić na konferenciji za novianre.

On je rekao da mu je žao što zvaničnici Hrvatske neće da se odreknu te vrste fašističke prošlosti, koja je ispoljena u njihovim komentarima na godišnjice stradanja Srba koje smo ovih dana obeležili, te da kažu da nisu saglasni sa tim i da je najstrašnije osuduju te zločine.

„Ne tražimo da kažu da je to bio genocid, iako jeste, već samo da izraze saučešhe i kajanje porodicama žrtava, a ne da osuđuju u svojim izjavama unuke žrtava, a veličaju dede dzelate“, rekao je Vučić.

Politika regionalnog mira i stabilnosti i zaštita suvereniteta su zaštitni znak politike Vlade Srbije, rekao je premijer.

„Nastavićemo da negujemo dobrosusedske odnose politikom punog očuvanja mira i stabilnosti na celoj srpskoj teritoriji, ali i sa politikom očuvanja punog suvereniteta i integriteta naše države – rekao je premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.