U trendu

Vučić: Voleo bih da izbegnem vanredne izbore

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da još nema definitivne odluke da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, da bi lično voleo da ih izbegne, ali da postoje oni koji ih žele.

Upitan da li to što je ranije rekao da mu „ne miriše na izbore“ znači da definitivno neće biti vanrednih parlamentarnih izbora, Vučić je odgovorio:

„Nisam rekao ništa definitivno, rekao sam da bih voleo da ih izbegnem“, rekao je Vučić.

On je, međutim, dodao da mnogi žele vanredne izbore i da se „lako ujedine i pronađu oni koji bi da ratuju sa celim svetom, koji bi da izgubimo pola muškog stanovništva glumeći da su velike patriote, sa onima koji bi priznali nezavisnost ne samo Kosova, već i Vojvodine, Sandžaka“.

„Po tome vidim koliko je naša politika dobra, normalna, pristojna i razumna“, rekao je Vučić i dodao da mu je lepo da ih vidi tako ujedinenje u svojim stavovima.

Srbija radi na jačanju svojih vojnih kapaciteta

Premijer Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija neće nikome biti laka meta i da zato radi na jačanju svojih vojnih kapaciteta.

On je nakon razgovora sa zamenikom premijera ruske vlade Dmitrijem Rogozinom rekao je tema bila i vojno-tehnička saradnja, naglasivši da želi da poruči nekim analitičarima, koji tvrde da država obmanjuje javnost, a oni reaguju na poluinformacije koje pročitaju, da Srbija pre svega radi na jačanju sopstvenih kapaciteta.

„Pojačavamo svoju proizvodnju. Ove godine videćete prvi put našu serijsku proizvodnju Nora, Lazara 2 i 3, koje će koristiti naša vojska. Ne ide novac iz budžeta već od naših državnih kompanija“, objasnio je Vučić, poručivši „neznalicama“da ne mogu da objašnjavaju ono što ne znaju“.

„Morate nešto da znate da biste mogli da razumete, a ne da pročitate poluinformacije na nekim sajtovima i držite politička predavanja svima drugima,“ naglasio je premijer.

Srbija je, kako je ponovio, za mir, punu stabilnost u regionu, za najbolje odnose sa svim susedima.

„Nikada nikoga neće Srbija napasati, ali mora da bude u stanju da u svakom trenutku zaštiti svoju teritoriju i građane. Na pretnje nekih drugih, onih koji ne odustaju od nabavljanja veoma snažnog ofanzivnog oružja, ćutimo, ne radimo ništa“, istakao je Vučić.

Takođe je zahvalio Ruskoj federaciji što poštuje odluku Srbije da bude neutralna.

Na evropskom smo putu, ali bez sankcija za Rusiju

Premijer Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija ispunjava sve obaveze na evropskom putu, ali da nije i neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji.

On je, na konferenciji za štampu, nakon razgovora sa potpredsednikom vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom rekao da nema nameru ni da kvari odnose sa ruskim tradicionalnim prijateljima.

To je, kako je dodao, već govorio na sastancima u Briselu, Vašingtonu ili Moskvi.

Vučić je, tom prilikom, primetio da neke od članica EU, manje poštuju obaveze nego Srbija.

„Srbija se mnogo više ponaša evropski od pojedinih članica. Mi ne želimo i nećemo da kvarimo odnose sa ruskim tradicionalnim prijateljima, a da li će neko nešto da nam zameri, pa zameraju nam svakako svašta“, naveo je on komentarišući da neki lažu kad su izmišljali afere Tamnava, pa ništa, a nekima „ne smeju da pisnu kad urade lošije stvari“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar