U trendu

Vučić: Zahvalnost svima koji su razumeli šta radimo

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas građanima i svim ljudima u Srbiji koji, kako je rekao, dobro shvataju šta je to što radimo i kako želimo da Srbija izgleda, poručio da Evropa više nije nedosanjani san već nešto sto možemo da dohvatimo.

Premijer je, nakon projekcije kratkog filma o Srbiji na putu ka EU, a pre nego što je poceo obraćanje zvanicama na svečanom prijemu povodom otvaranja poglavlja, rekao da je dobio govor koji su mu pripremili saradnici, ali da ne može da ga pročita jer ne liči na njega.

Umesto toga, počeo je obraćanje time što je nabrojao kome sve duguje zahvalnost zbog predanosti u obavljaju poslova koji su Srbiju doveli do otvaranja poglavlja:

„Želim da zahvalim svima koji su, ne mogu da kažem u ovom filmu koji ste videli, jer film su pravili ovi moji, pa sam u njemu samo ja. Valjda misle da volim da gledam sebe…“, primetio je premijer, a onda je nabrojao sve kojima duguje zahvalnost za to „što Evropa više nije nedosanjani san za Srbiju“.

Veliko hvala, rekao je, za sve ljude u Vladi Srbije, njih oko 3.000, koji su trpeli i razumeli šta treba da se radi, naporno su radili i borili se, a uglavnom smo ih, kako je primetio, kritikovali.

Zahvalio je i predsedniku Tomislavu Nikoliću, predsednici parlamenta Maji Gojković, diplomatskim predstavnicima koji su, ocenio je, iskreno želeli napredak Srbije na evropskom putu.

„Zahvalnost dugujemo i ljudima iz civilnog sektora, nezavisnih institucija i nevladinih organizacija“, istakao je premijer na svečanom prijemu povodom otvaramnja poglavlja u pregovorima o članstvu Srbije u EU.

A na temu šta nam to donose poglavlja, koja smo juče otvorili u Briselu, premijer je naveo – pre svega sistem u kojem ćemo praviti normalnu, pristojnu i zdravu Srbiju.

Pravnu državu, u kojoj ćemo jačati institucije, boriti se protiv korupcije, napredovati u ekonomiji i time pokazati kakvom tipu društva želimo da pripadamo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.