U trendu

Vulin: Milijardu dinara više za socijalna davanja u 2017.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je da će u budžetu Srbije za narednu godinu biti izdvojeno milijardu dinara više za socijalna davanja.

„Od 1. januara biće podignuta i minimalna cena rada za osam procenata“, kazao je Vulin za Radio-televiziju Srbije i dodao da će Vlada pokušati da u skladu sa ekonomskom situacijom pomogne i poslodavcima i radnicima.

Skupština Srbije počeće sutra sednicu na čijem dnevnom redu je državni budžet za 2017. godinu.

Komentarišući slučaj radnice u fabrici Jura koja je dobila otkaz dok je bila na bolovanju zbog kancera, Vulin je izrazio zahvalnost kompaniji koja je, kako je ocenio, pokazala humanost i čim je saznala za ozbiljnost situacije radnicu vratila na posao.

Ministar je rekao da je rano govoriti o eventualnim izmenama zakona o radu zbog ovakvih slučajeva, jer je potrebno proceniti štra bi takve mere donele i radnicima i poslodavcima.

„Ministarstvo rada svakog dana rešava na stotine ovakvih ljudskih sudbina. Naša inspekcija u skladu sa zakonom na posao vraća na stotine ljudi svakog dana, sudovi nekada poništavaju takve odluke“, kazao je Vulin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.