U trendu

Vulin: Tanjug funkcioniĆĄe u skladu sa zakonom

Ministar za rad, zapoĆĄljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je večeras u NiĆĄu da Novinska agencija Tanjug, koja je ugaĆĄena 31. oktobra proĆĄle godine, funkcioniĆĄe „na način na koji je to moguće u skladu sa zakonom“.

„Ne mogu da Vam kaĆŸem da li je to agencija, kako je registrovana i na koji način funkcioniĆĄe, ali funkcioniĆĄe“, rekao je Vulin kao odgovor na pitanje novinara kako Tanjug i dalje radi kada je primenom Zakona o javnom informisanju i medijima prestao da postoji 31. oktobra proĆĄle godine.

Vulin nije mogao da odgovori ni na pitanje da li Tanjug sada funkcioniĆĄe kao privatna ili drĆŸavna firma, ili akcionarsko druĆĄtvo.

„Ne znam, to zna Ministarstvo kulture i informisanja. Oni su po zakonu zaduĆŸeni za to“, kazao je Vulin.

On je rekao da je njemu drago da Tanjug radi i postoji.

„Siguran sam da je svim kolegama novinarima takodje veoma drago ĆĄto Tanjug postoji. Siguran sam da niko od vas ne ĆŸeli da nijedan novinar Tanjuga ostane bez posla“, rekao je Vulin.

On je večeras u Oficirskom domu prisustvovao otvaranju Tanjugove izloĆŸbe fotografija posvećene migrantskoj krizi, koju je otvorio ambasador Kraljevine NorveĆĄke u Srbiji Arne Sanes Bjrondstad.

Ambasador NorveĆĄke tom prilikom je rekao da je uspeh Tanjuga ĆĄto i dalje postoji, jer to pokazuje njegovu vitalnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.