U trendu

Vulin: Zid neće rešiti problem

Zid koji Mađarska podiže neće rešiti problem imigranata, istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenjujući da on samo koristi krijumčarima.

Konstatujući da Srbija ne može da utiče na svoje susede da u dubini svoje teritorije podižu ili ne podižu zidove,Vulin je kazao da smatra da je ono što Mađarska radi pogrešno i da daje pogrešnu poruku svetu, Evropi i migrantima.

„To nije nešto na šta možemo da utičemo. Srbija će ispunjavati sve svoje međunarodne obaveze i obaveze prema međunarodnim konvencijama koje je potpisala i  preuzela, da se svim ljudima omogući sve na šta imaju pravo“, poručio je on prilikom posete Prihvatnog centra u Preševu.

Zid, kako je podvukao, nije dobra vest, ukazujući da će on verovatno jednim delom usporiti protok, ali i da će se vrlo brzo otvoriti novi krijumčarski kanali kroz Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Rumuniju ili Bugarsku.

Vulin poručuje da zid neće rešiti problem, već će migrante gurati u kriminal.

„Naša država deluje organizovano i mi značajno smanjujemo mogućnost da kriminalci zloupotrebljavaju i iskorišćavaju ove ljude tako što smo se postavili kao organizovana država.

Tamo gde nema države uvek kriminal stupa na scenu. Bojim se da će zid podići cene, omogućiti kriminalcima da još više zarađuju, a ovim ljudima da se osećaju još nesigurnije“, zaključio je on istakavši da su migranti na teritoriji Republike Srbije sigurni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.