U trendu

Za tri opštine na jugu Srbije 255,5 miliona dinara

Opština Bujanovac će preko Koordinacionog centra za razvoj infrastrukture dobiti 114,4 miliona dinara, Preševo 105, a Medvedja 36,1, dogovoreno je danas u Beogradu na sednici Predsedništva Koordinacionog tela za jug Srbije.

Šef Koordinacionog tela Zoran Stanković rekao je da su sredstva za infrastrukturne objekte i aktivnosti rada lokalnih samouprava na jugu Srbije u 2016. godini povećana za šest miliona dinara u odnosu na prethodnu godinu.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi izrazio je žaljenje što su subvencije za privredni razvoj smanjene za osam miliona.

Bujanovac je prošle godine u odnosu na Medvedju i Preševo bio efikasniji u realizaciji projekata privrednog razvoja, rekao je Arifi i dodao da je opravdano što je ove godine toj opštini pripalo 45 odsto budžeta za jug Srbije.

Predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić izrazio je zadovoljstvo današnjim „džentlmenskim sporazumom“ o raspodeli sredstava. 

„Napravljen je dogovor gde smo svi zadovoljni i u suštini svi smo dobili više nego prošle godine“, rekao je Arsić i izrazio zadovoljstvo što je opština Medvedja u odnosu na prošlu godinu dobila dva miliona više.

Stanković je rekao da je na tom sastanku analiziran rad Koordinacionog tela, kao i aktivnosti u tekućoj godini, a konstatovani su i veoma zahtevni problemi sa kojima se telo suočava zbog priliva izbeglica.

Funkcionisanje Koordinacionog tela je zadovoljavajuće po pitanju izbeglica, ali može biti i bolje, rekao je Stanković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.