U trendu

Zabrana skupova – prava slika Srbije

Inicijator akcije #sedamhiljada Dušan Mašić izjavio je danas da je zabrana svih skupova u Beogradu, najavljenih u okviru obeležavanja godišnjice genocida u Srebrenici skandalozna i da najbolje govori gde je Srbija 2015. godine.

„Odluka Vlade Srbije da zabrani ovo okupljanje je skandalozna i to najbolje govori gde je Srbija 2015. godine – da je moguće da premijer ode u Potočare i oda poštu postradalima u Srebrenici a da je u isto vreme nemoguće da to u Beogradu neko uradi“, rekao je Mašić za Radio Slobodna Evropa.

Mašić je građane ranije pozvao, čemu se priključio i jedan broj nevladinih organizacija i javnih ličnosti, da se 11. jula okupe ispred Skupštine Srbije i legnu na plato ispred parlamenta i da tako pokažu saosećanje sa žrtvama Srebrenice.

„Ja ovo jednostavno čitam kao nemoć, kao neželjenje države da na ozbiljan i jedini ispravan način pristupi obeležavanju i odavanju pošte postradalim u Srebrenici“, rekao je Mašić.

On je rekao da će civilne organizacije u narednim danima imati adekvatan odgovor na odluku režima.

„U svakom slučaju, ovo je skandalozna odluka, nešto što smo mogli da očekujemo ali govori gde smo. Akcija #sedamhiljada i jeste imala za cilj da pokaže gde je Srbija danas, a ovo nije slika koja će biti pozdravljena bilo gde u svetu“, kazao je Mašić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar