U trendu

Žandarmerijom protiv nasilja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će tokom lokalnih izbora narediti maksimalnu pozornost svih policijskih snaga, a ako bude potrebe i jedinice Žandarmerije, kako bi se sprečila bilo kakva vrsta nasilja.

„Ja ću tokom svih izbornih procesa naredii maksimalnu pozornost svih policijskih sanga i uputiću i dodatne jedinice Žandarmerije koje ću rasporediti na određenim punktovima kako bismo obeshrabrili svakog ko misli da će bilo kakvim nasiljem bilo šta da postigne“, naveo je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je komentarišući nerede koji su se događali na prethodnim izborima u lokalnim samoupravama, istakao da je najveći deo slučajeva rasvetljen, ali da postoje i oni koji ne mogu da se dokažu.

Upitan da prokomentariše navode pojedinih medija da je iz Pokrajinskog budžeta nevladinim organizacijama koje imaju veze sa Demokratskom strankom dodeljeno oko 20 miliona dinara, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Stefanović je ocenio da je svakom u Srbiji jasno da se radi o političkoj dodeli sredstava.

„Ja se nadam da će Tužilaštvo i drugi državni organi utvrđivati da li postoje rodbinske veze između tih ljudi i drugih povezanih osoba, kao i da li postoje elementi krivičnih dela. To nije prvi put da se ovako nešto dešava, to me nije naročito iznenadilo, ali me je iznenadio stepen bahatosti“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.