U trendu

Završena rasprava, u ponedeljak o amandmanima

Skupština Srbije završila je danas razmatranje Predloga zakona o nacionalnim parkovima u načelu i nekoliko međunarodnih sporazuma i protokola, a rad će nastaviti u ponedeljak, 5. oktobra.

Ministarka poljoprivrede i zaÅ¡tite ÅŸivotne sredine SneÅŸana Bogosavljević-BoÅ¡ković, rekla je tokom obrazlaganja, da će usvajanjem Predloga zakona o nacionalnim parkovima biti povećane povrÅ¡ine zaÅ¡tićenih prirodnih područja za 6.000 hektara.

Ona je istakla i da će zakon doprineti uspeÅ¡nijem očuvanju i odrÅŸivom korišćenju prirodnih resursa.

Poslanici opozicije, međutim uputili su niz kritika, ističući da zakon viÅ¡e liči na spisak lepih ÅŸelja, da nema sankcije i da neće dati rezultate.

Poslanici su danas razmotrili i Protokol o sprečavanju zagađenja voda prouzrokovanog plovidbom uz Okvirni sporazum o slivu reke Save, Sporazum između vlada Srbiji i Maroka o saradnji iz oblasti veterine, Sporazum Mađarske i Srbije o pravovremenoj razmeni informacija u slučaju radiološke informacije.

Razmotren je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Komisije za hartije od vrednosti Zorana Ćirovića kao i Predlog odluke o izboru Åœarka Milićevića na tu funkciju.Poslanici rad nastavljaju u ponedeljak, razmatranjem amandmana na izmene i dopune Zakona o turizmu.

Povezane vesti:

Opozicija kritikuje Predlog zakona o nacionalnim parkovima

Zakonom povećana površina zaštićenih prirodnih područja

Åœarko Milićević kandidat za predsednika Komisije za hartije od vrednosti

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar