U trendu

Zbog afere s gorivom Lazarević se vraća iz Atine

Doneta je odluka da po hitnom postupku zbog afere „gorivo“ u Srbiju bude vraćen otpravnik poslova Ambasade Srbije u Atini Branko Lazarević, saznaje list Danas nezvanično u vrhu Ministarstva spoljnih poslova (MSP).

Lazarević se vraća do kraja juna i po povratku će biti dužan da se javi u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), gde će biti odlučeno na koji posao će biti rasporedjen, preneli su sagovornici tog beogradskog lista.

Navodi se i da je Lazareviću zvaničan mandat u Ambasadi u Atini istekao još u januaru 2015, odnosno da je prekoračio mandat za oko godinu i po dana.

Izvori Danas-a su naveli „da je Lazarević sporazumno prebačen iz MUP-a u MSP, na osnovu Člana 42, Stava 1, Zakona o MSP, i da je po povratku iz Atine dužan da se javi na posao u MUP“.

„Imajući u vidu da se protiv njega vodi sudski postupak po optužnici da je tokom 2008. i 2009, dok je bio na funkciji šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, odavao informacije o praćenju pripadnika grupe Darka Šarića, neizvesno je da li će biti suspendovan u MUP-u, ili rasporedjen na neko radno mesto“, prenosi Danas.

List navodi da, „za razliku od MSP-a u kojem, stiče se utisak, mogu da rade i ljudi protiv kojih se vodi postupak, pravila rada u MUP-u su striktna“.

Danas nije uspeo da u MSP dobije odgovor na pitanje da li će biti poslata inspekcija da ispita navode o malverzacijama u vezi sa upotrebom goriva zaposlenih u Ambasadi Srbije u Atini od marta 2014. do februara 2016, kada je na čelu tog diplomatskog predstavništva bio Lazarević.

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević poslao je u kratkom vremenskom roku dva telegrama u kojem se iznose dokazi da je gotovo 25 tona goriva ostalo nepokriveno računima i zatražio da se pošalje inspekcija da to ispita.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.