U trendu

Zbog snega otežan saobraćaj

Saobraćaj na svim putevima u Srbiji je otežan je zbog snega, a na nekim putnim pravcima ima i zadržavanja, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

„Sneg koji je u toku jučerašnjeg dana padao uslovio je otežano obavljanje saobraćaja na svim putnim pravcima u našoj zemlji. Ovakvi vremenski uslovi mogu dovesti do većeg broja saobraćajnih nezgoda, a posebno se mora biti oprezan na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i tunela“, upozoravaju iz AMSS-a.

Dodaje se da mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi povećavaju „zaustavni put vozila“, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje vozilom. 

„Zbog snežnih padavina, pojačanog vetra, snega na kolovozu i pojačanog saobraćaja dolazi do čestih zastoja na putevima, a vozače očekuje na pojedinim deonicama i usporena vožnja“, naveo je AMSS.

Sneg je padao i u jutarnjim satima, tako da su kolovozi na putevima 1 i 2 prioriteta vlažni.

„Raskvašenog snega ima na putevima IB 35, IIA-158 (Aleksinac-Ražanj-J.Reka), IIA-217 (Aleksinac-Vukanja), IIA-215, IIA-216, IIA-22 od jednog do pet santimetara, na putevima trećeg prioriteta ima snega do 5 santimetara, IIA-214, IIA-228, IIB-414.

Prema informacijama Uprave granične Policije Srbije, na granici nema dužih zadržavanja putničkih vozila. 

Očekuje se pojačan saobraćaj tokom dana što može biti uzrok i dužeg zadržavanja.

„Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine. Ovakav režim saobraćaja biće na snazi do 17. januara“, navodi se na saopštenju AMSS-a. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar