U trendu

Zdravstveno stanje Olivera Ivanovića nešto bolje

Stanje lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića danas je nešto bolje nego prethodnih dana, saopštili su članovi lekarskog kozilijuma bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

Lekari su na konferenciji za novinare izjavili da će uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi Ivanović bio spreman za nastavak suđenja 10. septembra.

Predsednik lekarskog konzilijuma dr Milan Jakovljević rekao je da Ivanović počinje polaganoda se oporavlja.

“Oporavak, ne ide brzo kako smo mislili, malaksao je, često ima krize psihogene prirode, preterano je nervozan, ima povremeno bolove u grudima koje saniramo upotrebom lekova”, rekao je Jakovljević.

On je dodao su lekari mitrovičke bolnice krenuli sa dijagnostičkim metodama koje su zbog zdravlja Ivanovića bile odložene prošle nedelje.

Za danas je bilo predviđeno da se uradi gastroskopija želuca, ali je odložena iz tehničkih razloga, za petak, dodao je Jakovljević.

Kolonoskopija treba da se uradi, jer povremeno krvari iz digestivnog trakta, rekao je Jakovljević dodajući da oporavk ide sporije od onog što su lekari predvideli i da će o svemu obaveštavti javnost.

Ivanović je u zatvoru započeo štrajk glađu 7. avgusta zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode, a prekinuo je štrajk posle 15 dana. On se oporavlja u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar, a do sada je u sudskom postupku koji se vodi protiv njega i još četvrice Srba saslušano 47 svedoka tužilaštva.

Garancije da će Ivanović biti dostupan ovdašnjem pravosuđu bilo kog trenutka ako mu se omogući odbrana sa slobode ranije je dala Vlada Srbije i za njega, ali i za penzionisanog pukovnika MUP-a Srbije Dragoljuba Delibašića protv kojeg se takođe vodi sudski postupak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar