U trendu

5 stranih službi imalo pristup mejlovima Klintonove?

Američka TV stanica „Foks njuz“ objavila je danas da „vlasti veruju da postoji oko 99 odsto šanse da je do pet stranih obaveštajnih agencija možda pristupilo i uzimalo mejlove iz privatnog servera Hilari Klinton.

„Foks njuz“ se poziva na „dva odvojena izvora koja su imali intimni uvid u istrage FBI“, a britanski „Indipendent“ to je protumačio kao „verovatno“ podizanje federalne optužnice protiv Klintonove.

Američka televizija je povodom ovih informacija kontaktirala predsedavajućeg Komiteta za državnu bezbednost Predstavničkog doma Kongresa Majkla Mekola koji je način na koji se Klintonova odnosila prema mejl sistemu dok je bila državna sekretarka SAD okarakterisao kao „veleizdaju“.

„Ona je otkrila informaciju našim neprijateljima. Naši protivnici imaju ovu veoma osetljivu informaciju… Po mom mišljenju, stvarno iskreno rečeno, to je veleizdaja“, kazao je Mekol u emisiji „Foks end frends“.

Mekol, koji je kongresmen iz Teksasa, izjavio je i da mu je direktor FBI ranije kazao da su protivnici (SAD) iz inostranstva verovatno ušli u server Klintonove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.