U trendu

Ako izgubite od Trampa, evo reÅ¡enja…

Jedno kanadsko ostrvo ponudilo je da primi Amerikance koji su protiv Donalda Trampa ukoliko američki milijarder, koji vodi u trci za republikanskog kandidata za Belu kuću, bude izabran za predsednika SAD na izborima u novembru.

Vebsajt koji je uspostavio voditelj kanadske radio-stanice poziva Trampove protivnike iz SAD da se presele na ostrvo Kejp Breton u provinciji Nova Škotska, 400 kilometara od američke granice, u slučaju da kotroverzni republikanac odnese pobedu u nadmetanju za predsednika, prenose francuski mediji.

„Ne čekajte da Donald Tramp bude izabran za predsednika da potraÅŸite drugo mesto za ÅŸivot. Počnite već danas, a na dan izbora ćete samo sesti u autobus i početi novi ÅŸivot na Kejp Bretonu, gde ÅŸene mogu da abortiraju, muslimani da se slobodo kreću, a zidovi sluÅŸe samo da pridrÅŸavaju krovove“, poručuje se na sajtu.

Amerikancima se, takođe, predlaÅŸe da uspostave vezu sa ostrvskom turističkom sluÅŸbom, koja im stavlja na raspolaganje smeÅ¡taj i univerzalni kanadski zdravstveni sistem čime se, kako navodi francuski list „Poen“, aludira na uvredljive opaske američkog magnata.

„Mi ne pravimo razliku po političkoj pripadnosti. Svi su dobrodoÅ¡li“, kaÅŸe predstavnica turističke organizacije kanadskog ostrva Mari Til, naglaÅ¡avajući trgovinske i rodoslovne veze sa SAD.

S obzirom na to da mu majka govori Å¡kotski, „moÅŸda bi i sam Donald Tramp voleo da dođe“, dodala je ona, a francuski list podseća da su to ostrvo kolonizovali Å koti.

PoÅ¡to su američki mediji pokazali interesovanje za sajt koji poziva Trampove protivnike da dođu na ostrvo, sajt ostrvske turističke organizacije posetilo je viÅ¡e od 300.000 ljudi za samo nedelju dana, Å¡to je „viÅ¡e nego cele proÅ¡le godine“, kako je primetila direktorka te organizacije.

„Primili smo 5.000 upita Amerikanaca o podrobnijim informacijama o ostrvu, imigraciji u Kanadi, mogućnostima za zapoÅ¡ljavanje i nekretninama“, navela je ona.

Tramp, favorit za nominaciju Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD, proslavio je juče pobedu na preliminarnim izborima u Nevadi, predviđanjem da će uskoro sasvim poraziti republikanske rivale i dobiti nominaciju.

„Ovo će biti dva čudesna meseca“, rekao je Tramp, a potom dodao: „Ljudi, da budem iskren, moÅŸda nam čak neće biti potrebna ni dva meseca“.

Ovo je treća Trampova pobeda zaredom u trci za kandidata Republikanske stranke.

Mark Rubio i Ted Kruz se bore za drugo mesto, a DÅŸon Kasić i Ben Karson daleko zaostaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.