U trendu

Ako postanem predsednik, ukinuću netoleranciju

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp, koji je tokom kampanje rekao da će zabraniti ulazak muslimanima u svoju zemlju i da će podići zid na granici sa Meksikom, obećao je danas da će, ukoliko bude izabran za predsednika, ukinuti netoleranciju „u svim njenim oblicima“.

„To je moje obećanje američkom narodu: kao vaš predsednik, najviše od svih ću se zalagati za vaša prava“, napisao je Tramp na Fejsbuku, a prenela agencija AFP.

„Boriću se da svaki Amerikanac jednako tretira, šiti i poštuje. Odbacićemo netoleranciju, mržnju i ugnjetavanje u svim njihovim oblicima i gradićemo novu budućnost na našoj zajedničkoj kulturi i vrednostima američkog naroda“, istakao je američki milijarder.

Te izjave iznenađuju pošto potiču od kandidata koji je do sada tokom predizborne kampanje učinio malo toga da se približi manjinama i ženama, ocenjuje Frans Pres.

Ta agencija dodaje da je Tramp svoju dosadašnju kampanju izgradio na zapaljivoj retorici i nepoštovanju političke korektnosti, ali i da je niz njegovih gafova u poslednje vreme razljutilo članove njegove sopstvene stranke.

Tramp će se na predsedničkim izborima u SAD 8. novembra suočiti sa kandidatkinjom Demokratske stranke Hilari Klinton.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar