U trendu

Amerikanci pokušavaju da izaberu predsednika, a ne diktatora

Verovatna kandidatkinja za predsedničku nominaciju demokrata Hilari Klinton izjavila je, komentarišući svog republikanskog rivala Donalda Trampa, da u SAD „pokušavaju da izaberu predsednika, a ne diktatora“.

Hilari Klinton je pred okupljenima u San Bernardinu, u Kaliforniji, govorila o Donaldu Trampu, dovodeći u pitanje njegove kvalifikacije.

„U jednom trenutku se morate zapitati – da li je ovo samo politički štos? Nazivanje Amerikanaca užasnim imenima? I pogledajte šta sada radi. On napada federalnog sudiju koji je rodjen u Indijani. Poslednji put kada sam pogledala, to je deo Amerike“, rekla je Klintonova.

Tramp je prethodno rekao da je federalni sudija koji razmatra tužbu protiv Trampovog univerziteta „apsolutno u sukobu“ interesa u tom slučaju zbog svog „meksičkog porekla“.

Govoreći o svojim ciljevima, rekla je da je „odlučna da javnosti otkrije Trampov nedostatak kvalifikacija da bude predsednik SAD i vrhovni komandant“.

Klintonova je u intervjuu za Si-En-En (CNN) rekla da Tramp „pokazuje loš primer“ jer nije osudio nasilje koje je u sve većoj meri povezano s okupljenima na njegovim mitinzima, bilo da su u pitanju njegove pristalice ili protivnici.

Ona je dodala da je važno da se „osudi svako nasilje na političkoj sceni“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.