U trendu

Ankete: Klinton zadržala istu prednost nad Trampom

Dva dana pred predsedničke izbore u SAD, ankete ukazuju na nepromenjen odnos snaga glavnih kandidata u odnosu na jučerašnje rezultate, jer je kandidatkinja demokrata Hilari Klinton zadržala prednost od 1,8 odsto nad republikanskim kandidatom Donaldom Trampom.

Prema proseku rezultata anketa, objavljenim na portalu Rielklirpolitiks (realclearpolitics), kada se uzmu u obzir i nezavisni kandidati Geri Džonson i Džil Stajn, Klintonova ima prednost od 2,2 odsto, 0,1 odsto manje nego juče i 0,4 odsto manje nego u petak.

Hilari Klinton se daju šanse od 78,4 odsto da pobedi na izborima u utorak, neznatnih 0,2 odsto više nego juče.

Prema anketama Ej-Bi-Si njuz/Vašington posta i En-Bi-Si njuz/Vol strit džornala, Klintonova ima prednost od pet odsto.

Anketa Aj-Bi-Di/Ti-Aj-Pi-PI trekinga pokazala je da ona ima prednost od jedan odsto kada se posmatra samo duel kandidata demokrata i republikanaca, dok je juče imala prednost od tri odsto. Kada se uzmu obzir i dva nezavisna kandidata, ista anketa daje prednost od jedan odsto Trampu, dok su juče dva glavna kandidata u toj anketi bila izjednačena.

Anketa El-Ej tajms/Ju-Es-Sija, koja je tokom cele kampanje davala prednost Trampu, i danas republikanskom kandidatu daje prednost od pet odsto.

Što se tiče saveznih država ključnih za pobedu na izborima, Klintonova i dalje ima malu prednost na Floridi i u Koloradu, dok je Tramp u prednosti u Severnoj Karolini i Ohaju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.