U trendu

Avijacija „Admirala Kuznjecova“ kod obala Sirije počela da leti

Avijacija teškog nosača aviona „Admiral Kuznjecov“, koji je stigao do obala Sirije na čelu eskadrile ruske Severne flote, počela je da leti u okviru provere saradnje s jednim od obalskih aerodroma, saopštio je komandant broda, kapetan prve klase Sergej Artamonov.

Komandant raketne krstarice „Petar Veliki“, kapetan prve klase Vladislav Mahalovski, naveo je da se strani avioni ne približavaju ruskim brodovima. „Iznad nas niko ne leti. Svi strahuju da priđu bliže od 50 kilometara, odlično znajući kakvu moć i udarnu snagu imaju ove dve krstarice“, precizirao je Mahalovski govoreći o „Petru Velikom“ i „Admiralu Kuznjecovu“.

Kako je ranije saopšteno, grupa ruske Severne flote na čelu s nuklearnom krstaricom „Petar Veliki“ i teškim nosačem aviona „Admiral Kuznjecov“ došla je do priobalja Sirije.

„Brodovi su zauzeli naznačenu oblast u istočnom delu Sredozemnog mora i zajedno rešavaju zadatke, manevrišući zapadno od obala Sirije“, rekao je Artamonov.

On je, takođe, prokomentarisao situaciju u vezi s nedavnim razmatranjem mogućnosti da ruski brodovi dopune gorivo u španskoj luci Seuta.

„Obavezno svraćanje u Seutu, zapravo, nije planirano. Uspeli smo da prođemo bez pomoći sa strane zahvaljujući svojim brodovima za snabdevanje. Nastavili smo kretanje u skladu s planom samostalno“, naveo je kapetan.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar