U trendu

Avion Er Fransa prinudno sleteo zbog lažne uzbune

Avion kompanije Er Frans na letu sa Mauricijusa za Pariz, koji je prinudno sleteo u primorski grad Mombasa u Keniji, nije imao bombu i uzbuna je bila lažna, saopštila večeras francuska aviokompanija.

„Sumnjivi predmet otkriven u avionu bila je kartonska kutija u kojoj je bio tajmer“, izjavio je generalni direktor Er Fransa Frederik Gaže i dodao da je u pitanju lažna uzbuna.

Posle rendgenskog pregleda kutije, ustanovljeno je da taj predmet nije opasan za avion, niti za putnike i posadu, naveo je Gaže na vanrednoj konferenciji za novinare, insistirajući da u letelici nije bilo eksploziva.

Prema njegovim rečima, preduzete su dodatne mere bezbednosti za naredne letove aviona Er Fransa.

Avion je danas prinudno sleteo u primorski grad Mombasa u Keniji zbog sumnje da je podmetnuta bomba u toaletu, i svi putnici su bezbedno evakuisani.

„Boing 777“ sa 459 putnika i 14 članova posade leteo je ka aerodromu „Šarl de Gol“ u Parizu, kada su piloti zatražili hitno sletanje na aerodrom u Mombasi pošto je u toaletu pronadjen predmet za koji se posumnjalo da je eksplozivna naprava, saopštila je ranije danas kenijska policija.

Gaže je rekao da će biti otvorena istraga i dodao da je u poslednjih 15 dana bilo nekoliko lažnih uzbuna na bombu.

Prema njegovim rečima, putnici će tokom večeri stići u Pariz.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.