U trendu

B.Klinton: Hilari najkvalifikovaniji kandidat za Belu kuću

Bivši predsednik SAD Bil Klinton izjavio je da je njegova supruga Hilari najkvalifikovaniji kandidat za američkog predsednika u poslednjih pola veka.

Klinton se juče prvi put uključio u predizbornu kampanju svoje supruge koja je kandidat za demokratsku nominaciju na predsedničkim izborima 2016. godine.

„Nisam video da je neko ko se kandiduje za ovaj posao u tako značajnom trenutku bolje kvalifikovan znanjem, iskustvom i temperamentom da uradi ono što mora da se uradi“, rekao je Klinton u Nju Hempširu.

„U nesigurnom svetu gde granice više izgledaju kao mreže nego zidovi i gde niko nema potpunu kontrolu, ona shvata šta je potrebno da bi naša zemlja ostala što bezbednija“, naglasio je on.

Klinton je podsetio na njen učinak na mestu državnog sekretara i izazvao smeh kada je rekao da ni sam nije verovao da će ona uspeti da privoli Kinu i Rusiju da ukinu sankcije Iranu.

„Sve što dotakne, učini boljim“, rekao je on izrazivši poštovanje prema njenoj dugoj karijeri, prenosi AFP.

On se u svom govoru nije direktno osvrnuo na pretendenta za republikanskog predsedničkog kandidata na ovogodišnjim izborima u SAD Donalda Trampa koji je nedavno kritikovao supružnike Klinton.

„Najgora stvar koja bi Hilari mogla da se desi jeste da njen muž uključi u njenu kampanju“, rekao je Tramp.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar