U trendu

Barak Obama: Najviše će mi nedostajati…

Odlazeći predsednik SAD-a Barak Obama otvorio je dušu za magazin Rolling Stone, prisetio se slavnih momenata i otkrio šta će mu najviše nedostajati kada napusti Belu kuću.

„Odajem veliko poštovanje mladim ljudima koji rade ovde. Najviše će mi nedostajati tim. Gledajući posao koji smo napravili i požrtvovanost prema problemima koje rešavamo će definitivno biti momenti koji će mi buditi nostalgiju i osećanja“, rekao je Obama.

Posebno je spomenuo 38-godišnjeg savetnika predsjdnika Brajana Disa.

„Izvan Bele kuće Brajan nije poznat, ali je on osoba koja stoji iza Pariskog sporazuma, Sporazuma o alternativnoj energiji, o avijaciji… Pomogao je da se spasi planeta, a pored toga ima dvoje dece u kući. On je najbolja osoba na svetu“, dodaje Obama.

Neki od najslavnijih momenata tokom vođenja SAD-a za Obamu predstavljaju ubistvo Osame bin Ladena i Zakon o pristupačnoj negi, kao i interakcije koje je imao sa običnim građanima.

„Uvek sam mlađim članovima osoblja govorio kako istorija nije ravna linija. Istorija se kreće prema cik-cak principu i ponekad je za dva koraka napred potrebno vratiti se jedan unazad“, rekao je Obama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.