U trendu

Belgija: Evakuisan šoping centar, pljačkaši pobegli

U Šatlinou, delu grada Šatlea u valonskoj oblasti u Belgiji, jutros je evakuisan šoping centar „Kora“ nakon što su u zlataru upala trojica maskiranih pljačkaša, a incident je okončan bekstvom napadača, javljaju lokalni mediji.

Policijski zvaničnik Erik De Brabander je naveo da u incidentu nije ispaljen nijedan metak, kao i da niko nije povređen, preneo je Rojters.

Trojica pljačkaša su bila naoružana najmanje jednim „kalašnjikovim“, ali tokom incidenta nije došlo do pucnjave, iako je prethodno gradonačelnik Šatlinoa Danijel Vanderlik rekao da je pucano iz „kalašnjikova“.

Do zabune je došlo pošto su neki od evakuisanih kupaca pomislili da čuju pucnjavu, iako se radilo o razbijanju izloga zlatare.

Za sada nema nagoveštaja da je ovaj incident povezan sa terorizmom ili islamističkim ekstremizmom, javlja Rojters, podsećajući da su u samoubilačkim napadima Islamske države ubijene 32 osobe u Briselu u martu ove godine.

Lokalni list „Dernier er“ je naveo da su posle pljačke napadači pobegli vozilom sa ukradenim registarskim tablicama.

Kako dodaje list, četiri osobe su u stanju šoka, od kojih je jedna prebačena u bolnicu, nakon što je oružana pljačka izazvala paniku jutros, odmah nakon otvaranja šoping centar.

Na licu mesta su potom raspoređene jake policijske snage i centar je evakuisan, a oko 11:00 sati je on nastavio sa radom, mada je desetak prodavnica u sklopu tog objekta i dalje bilo zatvoreno zbog istrage, dodaje belgijski list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.