U trendu

Berlin: Uhapšen Sirijac osumnjičen za terorizam

Policija u Berlinu uhapsila je Sirijca osumnjičenog za terorizam, za kog mediji navode da se smatra „veoma opasnim“, piše danas Dojče vele.

U pitanju je 27-godišnji Sirijac koji je u Nemačkoj od prošle godine. Slučaj je odmah preuzelo Savezno tužilaštvo.

On se sumnjiči da je pripadnik strane terorističke organizacije.

Prema informacijama portala Fokus online uhapšeni se smatra veoma opasnim. U Berlinskim bezbednosnim krugovima se govori o „drugom Džabar al-Bakru“.

Informacija koja je dovela do hapšenja Sirijca stigla je od jedne strane obaveštajne službe, navodi DW.

List Velt piše da je Sirijac bio duže vreme pod prismotrom, zajedno sa navodnim saučesnikom nemačkog porekla, inače istih godina. Još uvek se ne zna kakvi su bili planovi osumnjičenog, rekao je jedan istražitelj novinama. To bi trebalo da se razjasni analizom komunikacionih uređaja uhapšenog Sirijca.

Pre nekoliko nedelja je otkriveno da je Džaber Al-Bakr, koji je u istražnom zatvoru u Lajpcigu sebi oduzeo život, krajem septembra bio u Berlinu, očigledno u nameri špijunira aerodrom Tegel.

Prema Saveznom zavodu za zaštitu Ustavnog poretka, Al-Bakr je planirao i pripremao bombaški napad na taj aerodromu u Berlinu.

Za sada nema indicija da je sinoćnje hapšenje u Berlinu povezano sa slučajem Al Bakr. Ipak, iz krugova policije se govori o veoma ozbiljnoj pozadini akcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.