U trendu

„Bild“: Da li porodica ubijenog Mohameda ostaje u Nemačkoj

Nemački tabliod „Bild“ saznaje da porodica malog Mohameda iz Sarajeva, koga je ubio Silvio S., mora da napusti Nemačku, jer je Savezna služba za izbeglice i migrante odbila njihov zahtev za azil, pošto dolaze iz zemlje sigurnog porekla.

Tabliod postavlja pitanje da li oni, ipak, smeju da ostanu u Nemačkoj, gde se nalaze već godinu dana i piše da bi, sve dok Mohamedova majka nastupa kao koneksni tužilac, odnosno, sporedni tužilac koji se priključuje tužbi državnog tužioca, ona mogla da bude u Nemačkoj na takozvanom „duldungu“, odnosno, tolerisanju boravka u zemlji.

Za porodicu ubijenog dečaka, majku sa dvoje dece, kaže da se da im je neposredno pred Mohamedov nestanak tolerisanje boravka produženo do polovine decembra.

Silvio S. (32) se tereti za ubistvo malog Mohameda iz Bosne i još jednog dečaka, Elijasa, a mediji pišu da se u u oba slučaja radi o seksualnom ubistvu.

Četvorogodišnji Mohamed je nestao 1. oktobra ispred centra za prijavljivanje novopridošlih izbeglice, gde je bio sa majkom Aldijanom Januzi, starom 28 godina i bratom Kevinom (pet meseci) i sestrom Melinom (devet godina), pisala je nemačka štampa.

Majka je Mohameda, kako navode mediji, ispustila iz vida i dečak je zatim nestao.

Policija je tada krenula u potragu, a državno tužilaštvo i dve privatne osobe raspisale su pre nekoliko dana nagradu do ukupno 20.000 evra za one koji imaju informaciju o otmičaru malog Mohameda.

Policija je objavila i video zapis potencijalnog otmičara, koji potiče sa jedne sigurnosne kamere, postavljene nedaleko od Pokrajinskog zavoda za socijalnu i zdravstvenu zaštitu(LAGeSo).

Na video zapisu mogao se videti Silvio S. kako u jednoj ruci nosi plastičnu kesu, a u drugom vodi dečaka za ruku, na mestu ispred LAGeSo.

Silvio S. je do hapšenja živeo kod svojih roditelja kojima je priznao da je on čovek sa policijske slike.

Otac Silvija S. je reporteru „Bilda“ ispričao da je on na toj fotografiji prepoznao svog sina.

Leš malog Mohameda pronađen je u automobilu Silvija S. i bio je, kako navode nemački mediji, prekriven granulatima koji se koriste za mačje toalete.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.