U trendu

Bild: Silvio S. prvo priznao pa negirao ubistvo dečaka Mohameda

Silvio S. (32) koji je prvo priznao, pa negirao ubistvo malog Mohameda iz Bosne, živeo je u Nidergerzdorfu, idiličnom selu sa 84 duše u Brandenburgu, gde nikada nikome nije pao u oči ni po dobru, ni po zlu, piše danas tabliod „Bild“ o slučaju četvorogodišnjeg izbegličkog dečaka.

Četvorogodišnji Mohamed je nestao 1. oktobra ispred centra za prijavljivanje novopridošlih izbeglice, gde je bio sa majkom Aldijanom Januzi, starom 28 godina i bratom Kevinom (pet meseci) i sestrom Melinom (devet godina), pisala je nemačka štampa.

Majka je Mohameda, kako navode mediji, ispustila iz vida i dečak je zatim nestao.

Policija je zatim krenula u istragu, a državno tužilaštvo i dve privatne osobe raspisale su pre par dana nagradu do ukupno 20 000 evra za one koji imaju informaciju o otmičaru malog Mohameda.

Policija je objavila i video – zapis potencijalnog otmičara, koji potiče sa jedne sigurnosne kamere, postavljene nedaleko od Pokrajinskog zavoda za socijalnu i zdravstvenu zaštitu(LAGeSo).

Na video- zapisu mogao se videti Silvio S. kako u jednoj ruci nosi plastičnu kesu, a u drugom vodi dečaka za ruku, na mestu ispred LAGeSo.

Silvio S., za koga se kaže da nema indicija ni da je pripadao desno-radikalnoj sceni, a ni da je imao psihičkih problema, živeo je do hapšenja kod svojih roditelja kojima je priznao da je on čovek sa policijske slike.

Otac Silvija S. je reporteru „Bilda“ ispričao da je on na toj fotografiji prepoznao svog sina.

Na prvo očevo pitanje Silvio S. negirao, a zatim priznao da je on čovek sa poternice.

„Da, to sam bio ja“, rekao je Silvio S. svom ocu, penzioneru, u četvrtak i na dalja njegova pitanja ćutao.

U sredu uveče je, međutim, Silvio S. priznao i majci da je učinio nešto veoma loše, a ona je dan posle pozvala policiju.

Leš malog Mohameda pronađen je u autu Silvija S. i bio je, kako se navodi, prekriven granilatima koji se koriste za mačje toalete.

Jedan bivši učitelj rekao je da je Silvio S. u školi bio osrednji i da je prekinuo zanat za kuvara i radio kao čuvar, a komšije da je bio usamljenik , bez devojke i da je imao samo jednog prijatelja sa kojim je ponekad odvratao i zavrtao nešto na autu.

Prema istražnim organima, Silvio S. je samo jednom, za Novu 2012. godinu, bio prijavljen zbog tuče, a par meseci kasnije je taj postupak obustavljen.

„Spoljašnji izgled tela preminulog deteta ukazuje da je smrt davno nastupila“, rekao je viši državni tužilac Mihael fon Hagen i dodao da istraga polazi od toga da je počinilac u međuvremenu držao telo na nekom mestu, a ne sve vreme u autu.

(Tanjug)

https://twitter.com/Mary_In_Berlin/status/660011729376649216/photo/1

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.