U trendu

Bolje povezivanje srpskih i čeških privrednika

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas posle dvodnevne posete Češkoj da se sa zvaničnicima te zemlje dogovorio o nastavljanju saradnje i o boljem povezivanju privrednika.

„Otvoreno smo govorili o svim nedaćama kroz koje prolazi Evropska unija. Predstavnici Češke, baš kao i mi, ubedjeni su da druge i bolje organizacije za evropske države nema, i da je članstvo u EU  –  kakva je da je, bolje nego da se ostane izvan“, rekao je Nikolić.

On je naveo da se „oseća da dve zemlje razmišljaju na isti način i da na isti način žele da odrede sudbinu gradjana“.

Predsednik Srbije je podsetio da je saradnja dve države dobra, navodeći da Češka želi pomoć Srbije kako bi bolje saradjivala s Kinom koja je „napravila pravi izbor odabravši 16 država Jugoistočne Evrope s kojima će da saradjuje“.

„Češka je videla da smo mi u nekakvoj ekspanziji, da smo povećali izvoz u Češku, obim trgovinske razmene je povećan za izmedju 15 i 20 procenata. Želeli bi i oni da odgovore pravim merama“.

Nikolić je naglasio da se sedmi put sastao s predsednikom Češke Milošem Zemanom koji je „netipičan političar i potpuno na našoj strani u skoro svemu o čemu smo razgovarali“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar