U trendu

Turska: U dva napada Ε‘est mrtvih, 219 ranjenih

Najmanje őest osoba je poginulo, a 219 ranjeno u dva bombaőka napada čije su mete bile policijske stanice u Turskoj, saopőtili su danas zvaničnici.

U napadu na policijsku stanicu u istočnoj provinciji Van kasno sinoΔ‡ ubijen je policajac i dva civila. Najmanje 73 osobe, meΔ‘u kojima 53 civila i 20 policajaca, je ranjeno.

Vlasti su za napad optuΕΎile Radničku partiju Kurdistana, prenela je agencija AP, podsetivΕ‘i da je komandant PKK proΕ‘le nedelje zapretio da Δ‡e pojačati napade protiv policije u turskim gradovima.

Samo nekoliko časova kasnije, joő jedna automobil-bomba pogodila je sediőte policije u Elazigu na istoku Turske. Poginula su tri policajca, a 146 osoba je ranjeno, od kojih je 14 u teőkom stanju.

Zvaničnik Elaziga je rekao da je posle eksplozije eksplozije požar zahvatio automobile koji su bili parkirani blizu stanice.

Na snimcima se vidi gust dim, prevrnuti automobili, izbijena stakla na četvorospratnici policijske stanice.

Turske bezbednosne snage su na niΕ‘anu svakodnevnih napada PKK otkako je dvoipogodiΕ‘nje primirje propalo 2015. godine, pri čemu su ubijene stotine policajaca i vojnika, podseΔ‡a AFP, dodajuΔ‡i da je vlada obeΔ‡ala da Δ‡e nastaviti sa naporima u cilju iskorenjivanjem PKK iz istočne Turske.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.