U trendu

Brodovi pokupili 1.000 migranata

Brodovi iz Norveške i Danske pokupili su pokupili su u poslednja 24 časa skoro 1.000 migranata iz brodića u Sredozemlju, kod obale Libije, saopštili su danas zvaničnici tih zemalja.

Vein Kvalavag, kapetan norveškog broda, rekao je da je pokupio 671 imigranta iz dva drvena brodića severno od libijskog glavnog grada Tripolija. Kasno sinoć zamoljen je da uzme još 99 imigranata koje je spasio ruski tanker.

Kvalavag je za norveški vebsajt www.maritime rekao da je među 770 imigranta bilo 140 žena, od kojih su tri trudne, i 45 dece. Svi su dovedeni do Sicilije.

Norveški brod za snabdevanje nedavno se pridružio Agenciji EU za zaštitu granica Fronteks, saopštila je norveška novinska agencija NTB.

Portparol kompanije Torm, sa sedištem u Danskoj, Jesper Jensen rekao je da je njihov tanker Torm Arava juče odgovorio na poziv italijanske obalske straže da pritekne u pomoć imigrantima na dva broda kod obala Libije.

Jensen je rekao danas da je brod danske kompanije pokupio 222 ljudi, da su im dati hrana, voda i ćebad i da su dovedeni do luke u Kalabriji, na jugu Italije. Izrazio je zadovoljstvo što je posada broda spasila toliko života.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.