U trendu

CIA: Rusija pomogla Trampu da postane predsednik SAD

CIA je zaključila da je Rusija intervenisala na ovogodišnjim predsedničkim izborima u SAD kako bi Donald Tramp pobedio i to ne samo da bi podrili poverenje u američki izborni sistem, prenelo je danas Rojters.

To je za britansku agenciju u petak izjavio visoki američki zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan.

„Američke obaveštajne agencije su procenile da su zvaničnici ruske vlade, kako se predsednička kampanja odvijala, posvećivali sve veću pažnju pomoći naporima Donalda Trampa da pobedi na izborima“, precizirao je navedeni izvor.

Rojters navodi da je „Vašington post“, citirajući američke zvaničnike koji su brifovani o ovome, takođe juče objavio da su obaveštajne službe identifikovale pojedince povezane sa ruskom vladom koji su obezbedili „Vikiliksu“ na hiljade hakovanih mejlova Demokratskog nacionalnog komiteta i drugih osoba i institucija, uključujući osobu koja je vodila predsedničku kampanju Hilari Klinton.

„En-Bi-Si njuz“ navodi da je iz Trampovog tranzicionog tima, u reagovanju na ove tvrdnje, poručeno da su „to isti ljudi koji su pričali (ubijeni predsednik Iraka) Sadam Husein poseduje oružje za masovno uništenje“.

„Izbori su odavno završeni… Sada je vreme da se krene dalje i da Ameriku ponovo učinimo velikom“, stoji u saopštenju koje aludira na slogan Trampove kampanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)