U trendu

Cipras kritikovao Davutoglua na Tviteru, pa obrisao tvitove

Grčki premijer Aleksis Cipras objavio je četiri „tvita“ upućenih na račun turskog kolege Ahmeta Davutoglua, u kojima je kritikovao mnogobrojne ulaske turskih aviona u vazdušni prostor Grčke i obaranje ruskog aviona iznad sirijsko-turske granice.

„Na svu sreću, naši piloti nisu tako živahni kao vaši protiv Rusa“, napisao je Cipras.

Prema podacima grčke vojske, turski avionu su samo u 2014. godini više od 2.000 puta ušli u grčki vazdušni prostor.

„Šta se događa u Egejskom prostoru je neverovatno. Trošimo milijarde na oružje. Vi kako biste upali u naš vazdušni prostor, a mi kako bismo vas presretali“, napisao je Cipras u drugom tvitu.

Grčki premijer je primetio da, iako imamo najmodernije vazduhoplovne oružane sisteme, „na zemlji ne možemo da uhvatimo krijumčare koji dave nevine ljude“.

Davutoglu je odlučio da reaguje samo na prvi tvit kolege Ciprasa, napisavši: „Komentari o pilotima koje je napisao Aleksis Cipras nisu u skladu sa duhom današnjeg dana. Aleksis, hajde da se fokusiramo na pozitivne planove“.

Razmena oštrih reči dvojice premijera je uzrokovala burna reakcija korisnika Tvitera, od kojih su mnogi kritikovali Ciprasa što je na taj način pokrenuo dijalog sa Davutogluom, ali su ga neki i branili.

Nedugo nakon toga su sa Ciprasovog naloga obrisana četiri sporna tvita na engleskom, ali su oni na grčkom ostavljeni.

Brisanje tvitova je, međutim, izazvalo oštre reakcije tviteraša, pa su na nalogu na engleskom objavljeni novi tvitovi, ali manje kontroverzni. Cipras je na kraju napisao: „Nalazimo se u istom susedstvu i moramo da govorimo otvoreno kako bismo postigli rešenja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar