U trendu

CNN: Život braće Abdeslam pre Islamske države

Prijatelji braće Abdeslam, koji su učestvovali u terorističkim napadima u Parizu, rekli su za CNN da su Salah i Ibrahim voleli da se provode pre nego što je Islamska država ušla u njihov život.

Samo nekoliko meseci kasnije Ibrahim se digao u vazduh u pariskom kafeu, a Salah je postao najtraženiji begunac u Evropi.

Dva njihova prijatelja snimili su video u klubu.

„Salah je vodio računa o sebi, bio je veoma negovan, neko ko je bio zanimljiv i pomalo ženskaroš“, priseća se jedan od prijatelja Karim.

Rašid dodaje da za Salaha nije bilo neobično da izađe i popije piće ili dva, ali da nije imao običaj da izađe i napije se. Ibrahim je, s druge strane, bio pametniji i imao je uglađenije ponašanje, tvrdi Karim, prenela je tv N1.

Karim i Rašid, pričajući pod lažnim imenima, kažu su da su počeli da se druže sa Abdelaslamima još 2011. godine, kada su zakupili bar Le Begin, koji je sada zatvoren.

Imali su običaj da igraju karte, piju, puše marihuanu i gledaju utakmice omiljenog fudbalskog kluba braće Abdeslam – Real Madrida.

„Obično sam išao tamo posle posla da popijem piće i ručam sa prijateljima, igram karte u novac. Bila je zanimljiva atmosfera“, kaže Karim.

Rašid dodaje da se u baru osećao „kao kod kuće, sa familijom“.

Deo ove familije bili su i Hamza i Muhamed koji su uhapšeni pošto su Salaha, posle napada, odvezli iz Pariza. Njihovi prijatelji kažu da su bili prevareni.

„Bio sam sa Hamzom kada ga je oko 11 zvao Salah da ga pokupi jer mu je automobil pokvaren“, kaže Karim.

Nije prošlo mnogo od jedne žurke u februaru 2015, kada su braća prestala da piju i postala religiozna. „Više su se molili, uglavnom petkom u džamiji, ostalim danima kod kuće“, navodi Rašid.

Niko, pa čak mi njihovi najbliži prijatelji, ne znaju zašto su se ova dva mlada momka toliko promenila, tako brzo. I to je zapravo najstrašniji deo priče.

„Ibrahim se slagao sa svima i nije imao problema sa tim ko je crn ili beo, iz koje god da je religije i rase“, kaže Karim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar