U trendu

Da li sam zabrinut zbog Trampa? Apsolutno, ali…

Američki predsednik Barak Obama priznao je danas da je još zabrinut zbog pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima, ali je dodao da ga teški pomisao da je njegov naslednik više vođen pragmatizmom nego ideologijom.

„Ne mislim da je ideološki, već krajnje pragmatično nastrojen“, rekao je Obama u Beloj kući, na prvoj konferenciji za novinare posle pobede republikanca Trampa na predsedničkim izborima.

To, kako je dodao, može da mu koristi ako oko sebe bude imao dobre ljude i jasan smisao za pravac.

„Da li sam zabrinut? Apsolutno. Naravno da sam zabrinut. On i ja se razlikujemo u brojnim pitanjima. Ali federalna vlada i naša demokratija nisu gliser, već prekookeanski brod“, rekao je Obama, prenosi AFP.

Povodom imenovanja Trampovih savetnika, Obama je rekao da je na njemu da formira tim koji će mu dobro služiti.

„Potrebno je neko vreme da se ljudi pomire sa novom realnošću“, rekao je on u vezi sa imenovanjem Stivena Benona za glavnog stratega i višeg savetnika, što je izazvalo burne reakcije i negodovanja javnosti.

„Važno je za nas da mu dozvolimo da donosi svoje odluke“, istakao je Obama, dodavši da je Trampu savetovao tokom sastanka u Beloj kući da je značajno da pošalje signale jedinstva, naveo je AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.