U trendu

Delovi olupine egipatskog aviona možda nadjeni u Izraelu

Delovi olupine za koje se veruje da su od aviona egipatske aviokompanije Idžipter koji se srušio u maju, nadjeni su duž obale Izraela, saopštila je kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Fragmenti su nadjeni u četvrtak u jutarnjim časovima severno od Tel Aviva na obali primorskog grada Natanije, navodi se u saopštenju.

Navodi se da su delovi sakupljeni i da se čini da postoji velika verovatnoća da su to delovi egipatskog aviona“, kako prenosi agencija Asošiejted pes. Uz to je najavljeno da će biti poslati u Egipat.

Let 804 Idžiptera avionom tipa erbas 320 na putu iz Pariza u Kairo pao je 19. maja u Sredozemno more.
 
Poginulo je svih 66 osoba u avionu, a uzrok pada nije utvrdjen. Piloti nisu upozorili na opasnost i nijedna ekstremistička organizacija nije preuzela odgovornost za obaranje aviona.

Letelica je nestala s radara izmedju grčkog ostrva Krita i Egipta. Struja u tom području ide ka Izraelu i ako se potvrdi da su to ostaci olupine egipatskog aviona, to znači da su ih struje prenele čitavih 540 kilometara od mesta na kome se sumnja da se dogodila nesreća sve do Natanije.

Egipatski istražitelji su rekli da su piloti pokušali da ugase vatru u avionu, sudeći po snimku na magnetofonu iz pilotske kabine. Radarski podaci su pokazali da je avion normalno leteo i da je nebo bilo jasno, pre nego što je skrenuo 90 stepeni ulevo i potom 360 stepeni udesno i pao sa 11.852 metara na 4.572 metra, a nestao je kada je bio na visini od oko 3.048 metara.

Francuske vlasti su otvorile istragu prošlog meseca, ali su rekle da nema dokaza da je nesreća povezana s terorizmom.

Egipatski istražitelji su izjavili da ne isključuju nijednu mogućnost, ni terorizam. Netanjahuova kancelarija je rekla da su Francuska i Egipat obavešteni o tome šta je nadjeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar