U trendu

Depardije: Trampova pobeda dobra lekcija za političare

Pobeda republikanca Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD predstavlja dobru lekciju za političare, ocenio je danas glumac Žerar Depardije koji je 2013. godine vratio francuski pasoš i postao državljanin Rusije.

„To je dobra lekcija za političare, koji već duže vreme ne rade dobro… Poverenje je poljuljano tako da narod želi da povrati vlast“, izjavio je glumac u intervjuu za francuski list Žurnal di dimanš (Journal du Dimanche).

Depardije (67) je rekao da za razliku od bivšeg američkog predsednika Džordža Buša mladjeg, „Tramp nije budala, jer govori ono što misli“. „Još niko ne zna šta će on moći da uradi“, dodao je glumac kome je 2013. ruski pasoš lično uručio predsednik Vladimir Putin.

Prema njegovim rečima, eventualna kandidatura francuske ultradesničarke Marin Le Pen na predsedničkim izborima u Francuskoj naredne godine, ne predstavlja pretnju.

„Marin Le Pen ne predstavlja pretnju jer je ona bezveze“, rekao je glumac i dodao da je ona „kolateralna šteta društva koje više ne kontroliše nove načine komunikacije već pravi planove o nerealnim stvarima“.

Glumac u Francuskoj uživa veliku medijsku pažnju, jer kako je jednom prilikom sam rekao, „nema dlake na jeziku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.