U trendu

Devojčica koju je rasplakala Merkelova dobila vizu

Devojčica iz Palestine Rim Sahvil (14) koju je rasplakala nemačka kancelarka Angela Merkel, rekavši joj da će možda biti deportovana, dobila je danas boravišnu dozvolu na osnovu koje će moći da ostane u Nemačkoj do oktobra 2017. godine, navodi se u nemačkom dnevnom listu „Bild“.

Sahvil se u julu tokom televizijskog programa rasplakala kada je Merkelova rekla da Nemačka ne može da primi sve izbeglice koji žele tamo da žive, podseća agencija Rojters.

Kako navodi ta britanska agencija, Merkelova je nakon tog incidenta, bila meta kritika zbog nedostatka empatije.

Međutim, Sahvil je danas odobrena boravišna dozvola koja će joj omogućiti da ostane u Nemackoj do oktobra 2017. godine, saznaje „Bild“ iz kancelarije za migracije u nemačkom gradu na severu zemlje Rostoku.

„Merkelina devojčica može da ostane ovde“ naslov je današnjeg izdanja nemačkog dnevnog lista, a dalje se navodi da je devojčica izvrsna u školi, te da su i njeni roditelji i brat dobili dozvolu da ostanu.

„Zadovoljan sam da kažem da je Rimin boravišni status razjašnjen“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova severne pokrajine Meklenburg-Donja Pomeranija za taj list, dodavši da je prošao period neizvesnosti.

Iako je epizoda u kojoj Rami plače bila nizak udarac za reputaciju Merkelove ove godine, ona je nedavno ipak imenovana za ličnost godine od strane magazina „Tajm“ i „Finanšl Tajmsa“, a nakon što je u avgustu otvorila granice Nemačke za izbeglice sa Bliskog istoka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar