U trendu

Dvoje Austrijanaca i jedan Å vedjanin ranjeni u Hurgadi

Dvoje osumnjičenih ekstremista izbolo je noşem i ranilo troje stranih turista, dvoje Austrijanaca i jednog Švedjanina, u hotelu na obali Crvenog mora, u Hurgadi, saopštilo je egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnici egipatskih snaga bezbednosti otvorili su vatru na dvojicu napadača i ubili jednog od njih, a drugog teško ranili, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da su dvojica napadača naoruÅŸani noÅŸevima uÅ¡li u restoran na otvorenom prostoru hotela „Bella Vista“ koji se nalazi na obali mora, i napali turiste.

Kako je navedeno, policija je identfikovala ubijenog napadača kao 21-godišnjeg Mohameda Hasana Mahfouza, studenta iz Gize.

Troje ranjenih turista odvedeno je u bolnicu. Jedan od njih je ubrzo napustio bolnicu, a za sada nije poznato stanje dvojice koji su zadrşani.  

Egipatski bezbednosni zvaničnici saopštili su prethodno da su napadači u Hurgadi ranili jednog Danca i jednog Nemca, medjutim, kako AP navodi, takve nepodudarnosti su uobičajene neposredno nakon terorističkih napada.

Večerašnji napad na turiste dogodio se samo nekoliko sati pošto je lokalni ogranak terorističke organizacije Islamska drşava preuzeo odgovornost za jučerašnji napad na hotel u Kairu, u blizini piramida u Gizi. U jučerašnjem napadu nije bilo povredjenih.

Agencija AP je ocenila da napad u Hurgadi predstavlja opasan presedan jer je situacija u egipatskim odmaralištima na obali Crvenog mora bolja nego u drugim delovima zemlje koja je pogodjena krizom u turizmu usled nemira od 2011. godine kada je svrgnut dugogodišnji egipatski lider Hosni Mubarak. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.