U trendu

Dvoje uhapšeno zbog seksualnih napada u Kelnu

Dvojica muškaraca uhapšena su zbog sumnje da su umešani u seksualne napade koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u zapadnom nemačkom gradu Kelnu, saopštili su danas zvaničnici.

Osumnjičeni su uhapÅ¡eni nakon Å¡to su vlasti u Kelnu u utorak objavile fotografije muÅ¡karaca osumnjičenih za seksualne napade na ÅŸene u novogodiÅ¡njoj noći u tom gradu.

„Medju uhapÅ¡enima je dvadesetÅ¡estogodiÅ¡nji muÅ¡karac iz AlÅŸira, on je prepoznat na jednoj od objavljenih fotografija i vrlo brzo uhapÅ¡en u gradu Kerpenu. Drugi osumnjičeni je tridesetjednogodiÅ¡nji Iračanin, koji se takodje na objavljenim fotografijama, on se predao u Hamu, severoistočno od Kelna“, izjavio je portparol tuÅŸilaÅ¡tva Ulrik Bremer.
 
Mladji muškarac iz Alşira optuşen je za učestvovanje u grupnom seksualnom napadu i pokušaju pljačke jedne şene, dok je Iračanin osumnjičen da je uputio neprimerene seksualne komentare jednoj şeni i njenoj porodici. 

Policija u Kelnu primila je više od 1.000 prijava zbog seksualnih napada i pljačkanja na ulicama tog nemačkog grada u novogodišnjoj noći.

Niz kradja i napada na şene kod glavne stanice u Kelnu, za koje su uglavnom optuşeni stranci, izazvao je negodovanje u Nemačkoj koja je prošle godine prihvatila veliki broj izbeglica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.