U trendu

DŽakarta: Policija u maksimalnoj pripravnosti

Indonežanska policija danas je u stanju maksimalne pripravnosti, dan posle napada Islamske države u centru Džakarte, gde su poginula dva civila, a ubijeno je pet napadača.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Utvrdjen je identitet četiri napadača, rekao je portparol nacionalne policije Anton Čarlijan. Njihova imena nisu saopštena.

U napadu su stradali jedan kanadski i jedan indonežanski državljanin, a ranjeno je 24 osobe, medju kojima tri stranca i šest indonežanskih policajaca.

„Policija  je u stanju maksimalne pripravnosti, posebno u zonama koje se smatraju metama  terorističkih napada, kao što su poilicijske stanice, državne zgrade i ambasade“, rekao je  Čarlijan.

On je kazao i da je tokom pretresa kuće jednog od osumnjičenih utvrdjeno da su napadači u vezi sa Islamskom državom, koja je kasnije i preuzela odgovornost za napad.

Napad se dogodio blizu trgovinskog centra koji se nalazi u blizini policijske stanice. Policija je juče saopštila da su napadači hteli da ponove scenario terorističkih napada u Parizu 13. novembra 2015. godine, kada je poginulo 130 i povredjeno više od 350 osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar