U trendu

Džihadi Džon prvi put bez maske na licu (Foto)

Islamska država po prvi put je objavila fotografije Džihadi Džona bez maske na licu. Teroristička grupa u svom magazinu objavila je dve fotografije preminulog Džona, kako pozira u maskirnoj majici sa kalašnjikovim u ruci. Mohamed Emvazi uvek se skrivao iza maske, iako su Britanci relativno brzo shvatili da se radi o državljaninu Kuvajta, koji gotovo celi život živi u Londonu. U javnost su procurile fotografije Emvazija iz detinjstva, dok je studirao, ali ovo je prvi put da se vidi lice teroriste za vreme svog boravka u kalifatu.

Nove fotografije Džona objavila je grupa ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’ koja već mesecima izvještava javnost o tome šta se događa u prestolnici Islamske države. Oni su jednostavno fotografisali stranice džihadističkog magazina i preko Tvitera pokazali ostatku sveta lice dželata. Još uvek je nepoznato mesto na kojem je pozirao Emvazi, ali je otkriveno da je na jednom vozilu zalepljen grb koji ima veze sa Irakom.

Sa novim fotografijama ISIS je na neki bizaran način odao počast Emvaziju, za koga su napisali da je bio vojnik koji je privukao veliku pažnju Zapada i da je, iako je živeo u Britaniji od ranog detinjstva osećao da tamo ne pripada.

Džihadi Džon se prvi put pojavio u javnosti 2014. godine, kada je odrubio glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju. Posle je ubio i Stivena Sotlofa, Pitera Kejsiga, Dejvida Hejnsa i Alana Heninga. Njegov niz, na veliku sreću, zaustavili su Amerikanci, koji su ga pogubili u vazdušnom napadu u novembru prošle godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.