U trendu

Džihadisti u velikoj ofanzivi u Alepu, sirijska vojska odoleva (video)

Sirijska vojska i odredi samoodbrane odbijaju napade militanata na vojnu akademiju i kvart Zahra, a postoji pretnja od ofanzive u području auto-puta Kastelo, prenose Novosti online.

Sirijska vojska i odredi samoodbrane odbijaju napade militanata na vojnu akademiju i kvart Zahra, a postoji pretnja od ofanzive u području auto-puta Kastelo, saopštili su pripadnici samoodbrane u Alepu.

„Militanti su krenuli u ofanzivu, ovog puta u području akademije i u kvartu Zahra. Žestoke borbe se vode ceo dan, bez prekida“, rekao je sagovornik Sputnjika.

Ofanzivu militanata u području Zahra pratili su napadi bombaša-samoubica i dizanje oklopne tehnik u vazduh. Na jugozapadu militanti pokušavaju da krenu u ofanzivu na teritoriju vojne akademije.

https://youtu.be/3qLlMs_fESE

Teroristi intenzivno granatiraju pozicije vladinih snaga. Prema podacima pripadnika samoodbrane, postoji pretnja od ofanzive terorista na severozapadu Alepa u području auto-puta Kastelo. Severni put za snabdevanje grada se nalazi u opasnosti.

Naoružani odredi na čelu sa terorističkom organizacijom Nusra front prešli su juče u ofanzivu na jugozapadu Alepa.

Vladine snage su tek uveče uspele da stabiliziuju situaciju i povrate ranije pozicije u području 1070 i Asad.

Ubijeno 5000, ranjeno 1000 džihadista

Sirijska vojska i pripadnici samoodbrane prvo su odbili ofanzivu radikalnih grupa na jugozapadu Alepa, likvidiravši 500 militanata, dok je još 1.000 ranjeno, saopštila je televizija Majadan. Nema zvanične potvrde ove informacije.

Prema podacima televizije, militanti su ubijeni tokom prvog talasa ofanzive koja je juče ujutru krenula u području Asad i kvartu 1070. Danas su teroristi organizovali drugi talas ofanzive u kvartu Zahra. Vojska i pripadnici samoodbrane su uspeli da odbiju napad. Međutim, u području Asada, gde se nalazi vojna akademija, nastavljaju se žestoke borbe. Tokom ofanzive teroristi su koristili minirane automobile i bombaše-samoubice.

https://www.youtube.com/watch?v=HT4qmevgxew

Prema podacima vojno-obaveštajne službe, za nekoliko dana tokom kojeg je trajao humanitarni prekid vatre, militanti su prebacili područje Han Tuman na jugu i u Kafr Hamra na severu više od 8.000 militanata. Teroristi pokušavaju da se probiju kroz obruč oko istočnog Alepa, gde su blokirani njihovi saborci.

(Novosti online)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.