U trendu

Eksplozija u hramu, 43 poginulih i desetine ranjenih – IS preuzela odgovornost

Najmanje 10 osoba je poginulo, a 30 povređeno kada je danas eksplodirala bomba u muslimanskom hramu u pokrajini Baludžistan u Pakistanu, javio je AFP pozivajući se na lokalne zvaničnike.

Pakistanski mediji navode da je broj žrtava znatno veći, odnosno da je više od 30 osoba poginulo, a najmanje 100 povređeno kada je bomba ekslodirala u prepunom hramu u gradu Hub.

Više stotina osoba nalazilo se u hramu kada se dogodila eksplozija, na oko 100 kilometara severno od lučkog grada Karači, navodi lokalna televizija, prenosi Rojters.

Spasilački timovi počeli su da prebacuju povređene u obližnje bolnice.

IS preuzela odgovornost za napad na hram u Pakistanu

Takozvana Islamska država preduzela je odgovornost za današnji napad na muslimanski hram na jugozapadu Pakistana, u kojem je poginulo najmanje 25 osoba, navodi Rojters pozivajući se na saopštenje koje je objavila novinska agencija te terorističke organizacije.

IS tvrdi u saopštenju da je najmanje 35 osoba ubijeno, a više od 95 povređeno u napadu, ali su lokalni zvaničnici mogli da potvrde samo 25 žrtava napada.

AFP je ranije objavio, pozivajući se na lokalne zvaničnike, da je najmanje 10 osoba poginulo, a 30 povređeno kada je eksplodirala bomba u muslimanskom hramu u pokrajini Baludžistan.

Pakistanski mediji su, međutim, preneli da je broj žrtava znatno veći, odnosno da je više od 30 osoba poginulo, a najmanje 100 povređeno kada je bomba ekslodirala u prepunom hramu u gradu Hub.

Više stotina osoba nalazilo se u hramu kada se dogodila eksplozija, na oko 100 kilometara severno od lučkog grada Karači, navodi lokalna televizija, prenosi Rojters.

Spasilački timovi počeli su da prebacuju povređene u obližnje bolnice.

Broj poginulih u eksploziji porastao na 43

Broj poginulih u današnjem napadu na muslimanski hram na jugozapadu Pakistana, za koji je odgovornost preuzela takozvana Islamska država, porastao je na najmanje 43 osobe, a desetine ljudi je povređeno, saopštili su lokalni zvaničnici.

Jedan od njih Hašim Galzai rekao je za Rojters da je više od 100 osoba povređeno u eksploziji, koja se dogodila kada se u hramu nalazilo više stotina ljudi.

Hram se nalazi u prokrajini Baludžistan na oko 100 kilometara severno od lučkog grada Karač, gde se više desetina povređenih prebacuje, rekao je lokalni zvaničnik Hakim Nasi.

Ministar unutrašnjih poslova prokrajine Baludžistan Sarfaraz Bugti rekao je da je vojska pozvana da pomogne u spasilačkim operacijama imajući u vidu udaljenost mesta, gde se dogodila eksplozija.

Nije poznato da li je napad izvršio bombaš samoubica ili je uzrok postavljena naparava, dodao je Bugti.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, preneo je ranije danas Rojters pozivajući se na saopštenje koje je objavila novinska agencija te terorističke organizacije Amak.

IS je u saopštenju navela da je najmanje 35 osoba ubijeno, a više od 95 povređeno u napadu, ali su lokalni zvaničnici tada mogli da potvrde samo 25 žrtava napada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.