U trendu

FBI ostaje pri stavu da se protiv Klinton ne diže optužnica

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi izjavio je danas da se posle pregleda novootkrivenih mejlova koje je slala ili primala kandidatkinja demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton ne menja njihov zaključak da protiv nje ne treba da bude podignuta optužnica.

Komi je to naveo u pismu poslanicima Kongresa, dva dana pre održavanja izbora.

FBI je, kako je rekao, radio „non-stop da obradi i pregleda veliki broj mejlova“ koji su nadjeni na uredjaju Entonija Vinera, bivšeg kongresmena i supruga Klintonove pomoćnice Hume Abedin.

Komi je rekao da pregled novih mejlova nije uticao na raniju procenu FBI-ja da protiv Klintonove ne treba da bude podignuta optužnica zbog postupanja s poverljivim informacijama dok je bila na čelu Stejt departmenta.

FBI je pregledao „svu komunikaciju ka i od Hilari Klinton“ u novim mejlovima, rekao je Komi, ali nije naveo koliko mejlova je bilo niti kakav je njihov sadržaj.

Biro je u julu saopštio da se Klintonova neodgovorno ponašala zbog slanja mejlova s privatnog servera, ali je preporučio da se protiv nje ne pokreće optužnica.

Istraga je uticala na izbornu kampanju koja se sada privodi kraju. Kandidat republikanaca Donald Tramp je na mitingu ranije danas upozorio da će Hilari Klinton biti pod istragom kao predsednica i da će time izazvati „nezapamćenu ustavnu krizu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar