U trendu

Flotile za i protiv izlaska Britanije iz EU na Temzi

Suparničke flotile plovile su danas Temzom do britanskog parlamenta, sa pristalicama i protivnicama izlaska Britanije iz Evropske unije u zagrejavanju kampanja obe strane uoči referenduma 23. juna.

Lider antievropske stranke UKIP Najdžel Faraž predvodio je flotilu od oko 30 brodova na Temzi do britanskog parlamenta da traži od parlamenta da povrati kontrolu nad britanskim vodama.

Ali njegovu armadu za Bregzit dočekali su brodovi sa pristalicama strane za ostanak Britanije u Uniji koju je predvodio rok zvezda i filantrop Bob Gledof.

U verbalnom okršaju izmedju njih dvojice Geldof je rekao Faražu da je „prevarant“ i da treba da  „nije prijatelj ribara“. 

Faraž je opisao Geldofov protest kao gnusan i rekao da je članstvo u EU uništilo britansku ribarsku industriju zbog pristupa zajedničkom resursu.  „Hoćemo nazad naše vode“, rekao je Faraž.

Policijski brodovi su bili u pripravnosti dok su rivalska plovila kružila na reci ispred zgrade parlamenta, gde je bila sesija pitanja premijeru uoči predstojećeg referenduma. Dve strane su se uglavnom verbalno nadmetale i povremeno polivale jedna drugu vodom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.