U trendu

Francuska i Rusija će koordinisati napade u Siriji

Francuska i Rusija odlučile su da koordiniraju napade u Siriji protiv Islamske države i složile su se da treba da pojačaju razmenu informacija, kako meta napada ne bi bili oni koji se bore protiv džihadističke grupe, izjavio je večeras u Moskvi francuski predsednik Fransoa Oland, posle sastanka sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom. 

„Napadi protiv Islamske države će biti intenzivirani i oni će biti koordinisani, pre svega da bi se uočio transport naftinih proizvoda“, rekao je Oland na konferenciji za novinare.

Francuski predsednik je takodje rekao da za predsednika Sirije Bašara el Asada „nema mesta“ u Siriji, dok je Putin na tu temu ponovio raniji stav Rusije da sirijski narod treba da odluči o sudbini Asada.

Oland se odmah po dolasku u Moskvu večeras sastao sa Putinom i ponovio zahtev za formiranjem koalicije za borbu protiv terorizma. „Ta koalicija je neophodna i tu se slažemo“, rekao je Putin i dodao da je spreman na saradnju.

Sastanak sa Putinom ocenjuje se kao važna etapa diplomatskog maratona francuskog predsednika, koji se jutros u Parizu sastao sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem. Oland se juče sastao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja je obećala pomoć Francuskoj u borbi protiv terorizma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar