U trendu

Gadafijev sin Hanibal oslobodjen ubrzo pošto je otet u Libanu

Hanibal Gadafi oslobodjen je ubrzo pošto ga je u petak kidnapovala naoružana grupa u Libanu, izjavili su bezbednosni izvori.

Sina bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija policija je preuzela u gradu Balbek, gde su ga držali šiitski otmičari, a zatim je prevežen u Bejrut, prenosi Gardijan.

Hanibalu Gadafiju je 2012. pružen azil u Omanu, gde je sa sestrom i majkom bio u kućnom pritvoru. Nije poznato koliko dugo je bio u Libanu.

Libanska privatna televizija Al Džadi objavila je sinoć video snimak na kojem Hanibal Gadafi, iako vidno povredjen, kaže da je dobro i traži, po zahtevu svojih otmičara, da se što je pre moguće obelodani dosije šiitskog lidera Muse el Sadrija koji je nestao tokom posete Libiji 1978. godine.

Moamer Gadafi je negirao bilo kakvu umešanost u njegov nestanak, ali mnogi sumnjaju da je to bilo po njegovom nalogu, navodi Bi-Bi-Si.

Nestanak El Sadra je dugo bio izvor tenzija u odnosima Libije i Libana. Njegova porodica veruje da se možda i dalje nalazi u libijskom zatvoru, mada većina Libanaca pretpostavlja da je mrtav.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.