U trendu

Gradonačelnik: 50 mrtvih i 53 ranjenih u pucnjavi u Orlandu

U pucnjavi u noćnom klubu u Orlandu na Floridi, u kojem je bilo organizovano gej veče, poginulo je 50 ljudi, a 53 je ranjeno, izjavio je danas gradonačelnik Orlanda Badi Dajer.

Napadač koji je ubijen u razmeni vatre sa policijom identifikovan je kao Omar Matin, 29-godišnji američki državljani avganistanskog porekla, potvrdili su zvaničnici.

Hirurg iz orlanda Majkl Šitam rekao je da je veliki broj ranjenih u kritičnom stanju, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Vlasti Floride proglasile su vanredno stanje u toj američkoj državi.

Napadač je kasno sinoću upao u noćni klub Puls u Orlandu, u trenutku dok se održavalo gej veče, i otvorio je vatru na goste.

U prostoriji se u trenutku napada nalazilo više od 100 ljudi. Prethodno je javljeno da je u napadu ubijeno 20, a oko 40 ranjeno.

Napadač je, kako je naveo šef policije u Orlandu Džon Mina, oko 02.20 minuta po lokalnom vremenu pucao na obezbedjenje kluba, a potom je uzeo taoce i zabarikadirao se u prostoriji.

„Tri sata kasnije, antiteroristički tim doneo je odluku da udje u klub i oslobodi taoce, napadač je tom prilikom ubijen“, naveo je Mina.

Specijalni agent policije Floride Deni Benks ranije je rekao da se istraga oko ovog masovnog ubistva vodi kao teroristički akt.

On je rekao da vlasti razmatraju da li se radi o domaćem ili medjunarodnom terorističkom aktu, i da li je napadač delovao samostalno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.