U trendu

Gradonačelnik Londona ne želi izuzimanje iz Trampove zabrane za muslimane

Novoizabrani gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je danas da nije impresioniran izjavom predsedničkog kandidata Republikanske partije Donalda Trampa da bi on mogao da bude izuzet iz privremene zabrane ulaska muslimanima u SAD, navodeći da bi takav stav mogao da obe zemlje učini manje bezbednim.

Tramp je prošle godine, posle terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji, izjavio da bi, ako bi postao predsednik SAD, uveo privremenu zabranu muslimanima da udju u zemlju.

Na pitanje Njujork tajmsa kako bi se ta politika primenjivala na Kana, prvog muslimana na čelu britanske prestonice, Tramp je rekao da će „uvek biti izuzetaka“.

Kan je rekao da bi „neuki stav“ Donalda Trampa o islamu mogao da obe države učini manje bezbednim.

„Ne radi se samo o meni, nego i o mojim prijateljima, mojoj porodici i svakom ko ima poreklo slično mojem, bilo gde u svetu“, kazao je gradonačelnik Londona.

Kan, sin pakistanskih imigranata, tokom predizborne kampanje je izrazio zabrinutost da zbog vere neće moći da poseti SAD ako Tramp bude izabran za predsednika.

Tramp je rekao da je srećan što je Kan izabran za gradonačelnika i da se nada da će raditi dobro svoj posao jer bi to bilo „veoma dobro“.

Povezane vesti:
 
Želim da budem gradonačelnik svim gradjanima Londona

Laburisti proglasili pobedu Sadika Kana

London bira gradonačelnika

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar